HISTORIEK
HISTORIEK
EEUWENOUDE TRADITIE, EXCELLENTE SNACKS EN FRIETJES
Ons Booms Frituur is niet altijd onder de huidige naam gekend geweest bij het volk. Enkele eeuwen geleden startten twee families een traditie die nu nog steeds in ere wordt gehouden: smoutebollen en wafels bakken. Sinds de 16de eeuw is er in de stamboom van Gallée sprake van het beroep wafelbakker. De familie De Roover volgde wat later.
Volg hieronder de evolutie van de smoutebollen en de wafels
Van stootkar tot smoutenbollenkraam...
Familie De Roover
1895
Dhr Van Linden (Grootvader van Paul-Jan) sticht zijn bakkraam en doopt het: "BOOMSCHE FRITURE".
1920
De namen op het kraam veranderen naar: "De Roover - Van Linden".
Famielie Gallée
1835
De bedovergrootvaer van Adriaan Gallée zou in 1835 aan het bakkraam gestaan hebben. Het kraam bestond eigenlijk enkel uit twee schragen en een houten plaat. (Hij is de bedovergrootvader van Monique)
1900
Rond deze periode heeft Adriaan Gallée (overgrootvader van Monique) de fakkel overgenomen. Hij bakte nog steeds op dezelfde manier als zijn grootvader.
1916
Gallée Eugène en Meerpoel Rigina (Grootouders van Monique) gaan van start in een écht kraam.
1925
Gallée August en Duré Colletta (ouders van Monique) nemen de zaak over zij bakken onder de naam "Antwerps Gebak"
De Roover en Gallée
De Roover en Gallée prijken nu samen op de kramen van het "Booms Frituur" Paul-Jan en Monique zetten tot op heden de traditie, die hun families al enkele eeuwen uitoefenen, met trots verder.